Цените на петрола се понижават за трета поредна сесия в

...
Цените на петрола се понижават за трета поредна сесия в
Коментари Харесай

Петролът поевтинява, растат страховете за световната икономика

Цените на петрола се намаляват за трета поредна сесия в сряда сутринта заради опасения по отношение на световната стопанска система и стягането на рестриктивните мерки против Коронавирус пандемията в Китай.

Към 9:15 часа българско време цената на декемврийските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures е 94,12 $ за барел, което е с 0,16 $ по-ниско от цената на затваряне на миналата сесия. В резултат на търговията във вторник тези договори поевтиняха с $1,90 до $94,29 за барел.

Цената на ноемврийските фючърси за американския WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) към този миг е 89,30 $ за барел, което е с 0,05 $ по-малка от тази в края на вчерашната търговия. В хода на миналата сесия цената на тези контракти падна с $1,78 до $89,35 за барел.

Международният валутен фонд намали прогнозата си за световния стопански напредък през 2023 година до 2,7% спрямо 2,9% през юли. Прогнозата за 2022 година остана непроменена - МВФ към момента чака световен растеж на Брутният вътрешен продукт от 3,2%.

МВФ също прикани централните банки да продължат да се борят с инфлацията, макар страховете на пазара, че това може да докара до спад в стопанската система.

Вниманието на търговците тази седмица ще бъде ориентирано към публикуването на данни за инфлацията в Съединени американски щати в четвъртък. Анализаторите, интервюирани от FactSet, приблизително чакат тя да се забави до 8,1% през септември от 8,3% през август. На месечна база се чака цените да се повишат с 0,2% след растеж от 0,1% месец по-рано.

Междувременно Шанхай и няколко други огромни града в Китай ускориха тестванията за ковид на жителите до най-активното равнище от август и постановиха ограничавания за пътешестване.

" Китайските управляващи алармират, че нямат желание да облекчат политиката си за битка с ковид, което изостря обстановката във връзка с търсенето ", споделиха анализатори на ANZ Research.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР