Цените на петрола се понижават за трета поредна сесия в

...
Цените на петрола се понижават за трета поредна сесия в
Коментари Харесай

Цените на петрола продължават да се движат надолу

Цените на петрола се намаляват за трета поредна сесия в ранната търговия в сряда, защото вложителите се притесняват за удара върху търсенето заради възходящите опасности от световна криза и стягането на ограничаващите ограничения против разпространяването на COVID-19 в Китай, съобщи Ройтерс.

Към 8:50 часа българско време сортът Брент поевтиня с 0,53 $, или 0,56%, до 93,76 $ за барел. Цената на американския лек недопечен нефт WTI се намали с 0,66 $, или 0,74%, до 88,69 $ за барел. Двата петролни примера поевтиняха с 2% миналата сесия.

До тези резултати се стигна, откакто през вчерашния ден Международният валутен фонд намали прогнозата си за световен напредък за 2023 година и предизвести за възходящ риск от световна криза.

В същото време МВФ прикани централните банки да продължат битката си с инфлацията, макар че вложителите се тормозят, че централните банкери могат да провокират внезапен стопански спад посредством прекомерно бързо и прекомерно високо повишение на лихвите.

Отделно президентът на Фед Кливлънд Лорета Местър сподели, че Федералният запас на Съединени американски щати ще би трябвало да продължи напред със стягането на паричната политика, защото към момента не е сложил инфлацията под надзор.

Доларът нарастна, откакто почитан чиновник на Английската централна банка сподели на мениджърите на пенсионни фондове да приключат с ребалансирането на позициите си до петък, когато централната банка би трябвало да приключи програмата си за изкупуване на облигации.

По-силният $ прави деноминираните в долари артикули по-скъпи за притежателите на други валути и има наклонност да натежава върху цените на петрола и други рискови активи.

Търговците чакат със спотаен мирис публикуването на данните за инфлацията в Съединени американски щати в четвъртък, сподели анализаторът на CMC Markets Тина Тенг.

„ По-горещите от предстоящото данни може още веднъж да натежат на настроенията на вложителите, което ще ускори актуалните страхове от криза, оказвайки още по-голям напън върху цените на петрола “, сподели Тенг.

Пазарът на нефт също е под напън от стягането на рестриктивните мерки против COVID-19 в Китай - вторият по величина консуматор на нефт в света.

Големите китайски градове, в това число Шанхай и Шънджън, ускориха тестването за COVID-19 и стегнаха рестриктивните мерки, откакто инфекциите доближиха най-високото си равнище от август.

„ Китайските управляващи демонстрират, че няма да има никакво облекчение на тяхната политика против COVID-19, което в допълнение утежнява обстановката с търсенето “, показаха анализаторите на ANZ Research в записка.

От страна на предлагането, авансово прочуване на Ройтерс демонстрира, че запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати са се повишили с 1,8 млн. барела в седмицата до 7 октомври, следвайки спад през двете предишни седмици.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР