Цените на петрола се понижават във вторник сутринта, след като

...
Цените на петрола се понижават във вторник сутринта, след като
Коментари Харесай

Цената на петрола тръгна надолу след кратко покачване

Цените на петрола се намаляват във вторник сутринта, откакто се покачиха предходния ден.

Петролният пазар от началото на 2023 година продължава да варира в стеснен ценови диапазон - към 11 $ за барел. От една страна, това се поддържа от упованията за увеличение на търсенето в Китай след премахването на карантинните ограничавания и опасенията от понижаване на предлагането заради понижаване на производството от Русия.

От друга страна, пазарът се притеснява от отслабването на стопанската система на Съединени американски щати на фона на стягането на паричната политика от страна на Федералния запас, отбелязва Bloomberg.

Цената на априлските фючърси за петрола Brent на лондонската борса към 9:15 часа българско време е 83,01 $ за барел, което е с 1,06 $ по-ниско от затварянето на предходната сесия. В понеделник тези контракти нарастнаха с $1,07 (1,3%) до $84,07 за барел.

В същото време априлските фючърсите за WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) се търгуват с 0,68 $ по-малко -по $75,67 за барел. В понеделник главната търговия на NYMEX не се организира заради празник в Съединени американски щати (Ден на президента).

Мартенските договори за WTI, които изтичат в края на сесията във вторник, са постоянни при цена от 76,34 $ за барел.

Важно събитие от тази седмица е публикуването на протокола от последното съвещание на Федералния запас, на което главният лихвен % беше нараснал с 25 базисни пункта.

" Всички ястребови сигнали в протокола от съвещанието на Фед ще бъдат катализатор за по-ниски цени на петрола ", сподели анализатор в IG Asia Pte Ltd. Да Джун Ронг. Пазарът, сподели той, прави опити да тръгне нагоре на фона на възстановяване на вероятностите за предложение, което е обвързвано с възобновяване на китайската стопанска система.

Освен това специалистите виждат сигнали за нараснало търсене в Индия: натоварването на рафинериите в страната през януари се увеличи до най-високото равнище от пет години, отбелязва Bloomberg.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР