Цените на петрола се понижават във вторник сутринта след информация

...
Цените на петрола се понижават във вторник сутринта след информация
Коментари Харесай

Петролът поевтинява. САЩ ще продава от стратегическия резерв

Цените на петрола се намаляват във вторник сутринта след информация на Bloomberg, че Съединени американски щати възнамеряват да продадат спомагателни количества първични материали от Стратегическия си петролен запас (SPR).

Според организацията Съединените щати имат намерение да продадат на пазара още 26 милиона барела нефт от SPR през интервала от април до юни.

Терминалът Джейхан в Турция, който изнася към 1 милион барела недопечен нефт дневно, също възобнови работата си, откакто тя беше прекратена от мощно земетресение предходната седмица, оповестява Тrading Еconomics.

Към 9:10 часа българско време цената на априлските фючърси за Brent на лондонската борса ICE Futures спадна с $0,57, до $86,03 за барел. В понеделник тези договори нарастнаха с $0,22 (0,3%) до $86,61 за барел.

Мартенските фючърси за американския нефт WTI в това време поевтиняваха на Нюйоркската стокова борса NYMEX с $0,79, до $79,34 за барел. В ходат на миналата сесия WTI нарастна с $0,42 (0,5%) до $80,14 за барел.

На 13 февруари петролът се увеличи заради сигнали за напредък на бизнес интензивността в Китай на фона на оповестените от Русия съкращения на производството. В петък вицепремиерът Александър Новак сподели пред кореспонденти, че страната има намерение да понижи добива на нефт с 500 000 барела на денонощие през март.

Фокусът на търговците във вторник са данните за инфлацията в Съединени американски щати за януари, които ще разрешат на вложителите да създадат нови прогнози по отношение на бъдещата политика на Федералната аварийна система и вероятностите пред стопанската система на Съединени американски щати, отбелязва Market Watch.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР