Цените на петрола се понижават в сряда и паднаха до

...
Цените на петрола се понижават в сряда и паднаха до
Коментари Харесай

Цената на петрола пада. Русия може да не подкрепи ново съкращаване на добива

Цените на петрола се намаляват в сряда и паднаха до двуседмичен най-малко поради признаците за следващ растеж на запасите от суровната в Съединени американски щати.

Януарските фючърси за сорта Brent през днешния ден сутринта на лондонската борса поевтиняват с $0,12, до $60,79 за барел. Във вторник цената на тези договори спадна с $1,53 (2,45%), до $60,91 за барел.

Котировките за декември на американския WTI в това време на нюйоркската стокова борса се намаляват с 3 цента, до $55,18 за барел. В хода на вчерашната търговия те се намалиха с $1,84 (3,23%), до $55,21 за барел.

Американският институт за петрола (American Petroleum Institute, API) във вторник заяви, че стоковите ресурси от недопечен нефт през предходната седмица са се нараснали с на 5,95 млн. барела.

По-късно през днешния ден енергийното министерство на Съединени американски щати ще разгласява формалните данни за положението на запасите в страната. Анкетираните от Bloomberg анализатори предвиждат растеж на запасите от 1,5 млн.барела.

Негативен напън върху петролния пазар през днешния ден оказват и известието на Ройтерс, че Русия евентуално няма да поддържа по-голямо редуциране на добива в границите на пакта ОПЕК+ п отрано на срещата във Виена на 5 и 6 декември. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР