Цените на петрола се понижават в четвъртък сутринта след стабилното

...
Цените на петрола се понижават в четвъртък сутринта след стабилното
Коментари Харесай

Цената на петрола Brent отново слезе под $74 за барел

Цените на петрола се намаляват в четвъртък сутринта след постоянното им повишаване предходния ден въз основата на данните за внезапно понижаване на стоковите ресурси от суровината в Съединени американски щати.

Днес, към 9:10 часа българско време, цената на августовските фючърси за европейския вид Brent на лондонската борса ICE Futures е $73,61 за барел, което е с $0,41 по-ниска от тази при затваряне на миналата сесия. В сряда тези контракти нарастнаха с $1,77 (2,5%) до $74,03 за барел.

Цената на августовските фючърси за американския пример WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) се намали към същия миг с $0,15, до $69,41 за барел. Ден преди този момент котировките на тези договори скоиха с $1,86 (2,8%) до $69,56 за барел.

Търговските ресурси от нефт в Съединени американски щати са намалели с 9,6 милиона барела през предходната седмица до 453,69 милиона барела, заяви Министерството на енергетиката. Експерти, интервюирани от S&P Global Commodity Insights, приблизително предвидиха по-малко забележителен спад - с 4,8 милиона барела.

" Намаляването на запасите в Съединени американски щати се дължи значително на по-високия експорт на нефт. Това идва макар спада в активността на рафинериите в Съединени американски щати ", сподели Трой Винсънт, основен анализатор в DTN, представен от Market Watch.

Резервите в терминала в Кушинг, където се съхранява петролът, търгуван на NYMEX, са се нараснали с 1,21 милиона барела през последната седмица, заяви Министерството на енергетиката.

Пазарът на нефт приключва второто тримесечие на 2023 година на алено заради по-бавното от предстоящото възобновяване на китайската стопанска система. Както и поради опасенията от рецесията в Съединени американски щати и Европа на фона на стягането на паричната политика от системата на Федералния запас и Европейската централна банка.

Шефът на Фед Джеръм Пауъл сподели на конгрес на ЕЦБ в Синтра в сряда, че множеството централни банкери на Съединени американски щати виждат опцията за най-малко още две покачвания на главния лихвен %.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР