Цените на петрола се движат в низходяща посока в понеделник

...
Цените на петрола се движат в низходяща посока в понеделник
Коментари Харесай

Опасения за забавяне на икономическия растеж понижиха цените на петрола

Цените на петрола се движат в низходяща посока в понеделник по време на азиатската сесия поради опасения за закъснение на световния стопански напредък, оповестява Ройтерс, представена от investor.bg.

Фючърсите върху американския недопечен нефт WTI с доставка през септември поевтиняват с 0,09% до 65,85 $ за барел. Понижението при сорта Брент е с 0,08% до 71,77 $ за барел.

Според техническия анализатор на Ройтерс Уанг Тао Брентът и американският недопечен нефт евентуално ще бъдат подложени на напън доста скоро, като ще се тества поддръжка надлежно към равнищата 70,62 $ за барел и 64,83 $ за барел.

„ Разочароващите индустриални данни за Китай дружно с терзанията към разрастващите се пазари и обстановката в Турция натежават върху представянето на суровините “, разяснява Едуард Бел от Emirates NBD bank.

В Съединени американски щати през предходната седмица щатските енергийни компании резервираха броя на работещите петролни платформи без смяна на равнище от 869 по данни на Baker Hughes.
„ По-ниските цени на петрола би трябвало да забавят темпа на напредък на индустриалната интензивност “, изясни още Бел.

Трейдърите считат, че глобите против Иран скоро могат да повлияят на цените.
Щатското държавно управление вкара наказания против Иран, които от ноември ще бъдат ориентирани и към петролния пазар на страната.

Иран е произвол към 3,65 млн. барела недопечен нефт дневно през юли, сочи изследване на Ройтерс. Това прави страната третият по величина производител в Организацията на страните производителки на нефт (ОПЕК) след Саудитска Арабия и Ирак.

На стоковите пазари златото нараства с 0,73% до 1192,90 $ за тройунция, откакто неотдавна цените на скъпия метал се намалиха до 19-месечно дъно.

Доларовият показател, който мери силата на щатските пари по отношение на кошница от шест съществени валути, се покачва с 0,08% до 96,22 пункта. Доларът нараства по отношение на йената с 0,07% до 110,58 йени. Австралийският $ се търгува по-ниско по отношение на американския с 0,12% до 0,7304 $.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР