Цените на петрола се движат разнопосочно в ранната търговия днес

...
Цените на петрола се движат разнопосочно в ранната търговия днес
Коментари Харесай

Цените на петрола се движат разнопосочно в ранната търговия*

Цените на петрола се движат разнопосочно в ранната търговия през днешния ден на фона на по-големият от предстоящото растеж на запасите на Съединени американски щати от недопечен нефт и по-слабо от предстоящото нарастване на продажбите на дребно в страната, които подхраниха терзанията по отношение на търсенето на суровината. Тези терзания обаче бяха уравновесени от очакванията, че ОПЕК+ ще отсрочи увеличението на добива, планувано за началото на идната година.

Към 9:20 часа българско време цената на сорта Брент се увеличи 0,08 $, или 0,18%, до 43,83 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI поевтиня с 0,04 $, или 0,1%, до 41,39 $ за барел.

Американските ресурси от недопечен нефт са се нараснали с 4,2 млн. барела през последната седмицата – растеж, който е доста над упованията на интервюираните от Ройтерс анализатори за покачване с 1,7 млн. барела, сочат данните на Американския петролен институт.

Разочароващите данни за продажбите на дребно в Съединени американски щати също сътвориха опасения за спад на потреблението в Съединени американски щати на фона на възходящия брой на инфектираните с COVID-19 в страната.

Според данни на Министерството на търговията продажбите на дребно през октомври са нарастнали с 0,3% до 553,3 милиарда $ по отношение на септември, когато бе регистриран растеж от 1,6%. Прогнозите бяха за напредък от 0,5%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР