Цените на петрола са стабилни в понеделник като остават на

...
Цените на петрола са стабилни в понеделник като остават на
Коментари Харесай

Цената на петрола се успокоява след петъчния скок

Цените на петрола са постоянни в понеделник като остават на равнища оптимални за последните 8 седмици с помощта на позитивните вести за хода на договарянията сред Съединени американски щати и Китай.

Стойността на януарските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures през днешния ден сутринта се качва със цента до $63,37 за барел. В хода на търговият в петък цената на тези договори подскочи с $1,02 (1,64%), до $63,3 за барел - оптимално равнище за последните 8 седмици.

Декемврийските фючърси за американския пример WTI в това време на нюйоркската стокова борса (NYMEX) нарастват с 2 цента - до $57,74 за барел, оптималната цена от 23 септември. По време на миналата сесия WTI поевтиня с $0,95 (1,67%), до $57,72 за барел.

Общо за предходната седмица Brent нарастна с 1,3%, а WTI - с 0,8%.

Министерството на търговията на Китай заяви за извършен " положителен " телефонен диалог на китайския вицепремиер Лю Ху с американския финансов министър Стивън Мнучин и комерсиалния представител Роберт Лайтхайзер. Облеязва се, че хода на извършения в събота диалог са се обсъждали въпроси към първата фаза на комерсиалното съглашение.

Очевидно за петролния пазар въпросът за търсенето е основен в настоящия миг в светлината на комерсиалните спорове и световния стопански напредък, означават анализатори, представени от Bloomberg.

В същото врем, оповестени в петък данни на водещата компания за услуги в петролния бранш Baker Hughes, демонстрират отслабващи сондажна интензивност в Съединени американски щати. Броят на настоящите добивни сондажни уреди през предходната седмица се понижава с 10 - до 674. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР