Цените на петрола рязко спаднаха с повече от долар и

...
Цените на петрола рязко спаднаха с повече от долар и
Коментари Харесай

Петролът рязко поевтиня със спадането на напрежението в Близкия изток

Цените на петрола внезапно спаднаха с повече от $ и половина в днешната азиатска търговия под натиска на спадащото напрежение в Близкия изток, откакто Израел изтегли огромна част от войските си от южната част на линията Газа, а Египет разгласи, че има прогрес в договарянията за помирение, съобщи Ройтерс.

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, се сринаха с 1,70 $ или 1,9 на 100 до 89,47 $ за барел.

Договорите за американски лек недопечен нефт спаднаха с 1,62 $ или 1,9 на 100 до 85,29 $ за барел.

" Изглежда, че катализаторът на този спад е изтеглянето на множеството израелски бойци с изключение на една бригада от Южна Газа в отговор на растящия интернационален напън и в опит за деескалация на напрежението след ударите в Дамаск от предходната седмица, при които бяха убити висши ирански военни ", уточни анализаторът от Ай Джи (IG) Тони Сикамор.

В същото време израелският боен министър Йоав Галан съобщи, че Израел е подготвен на всевъзможни сюжети във връзка с Иран, откакто Техеран се закани да отмъсти за убийството на военните.

Цените на петрола въпреки всичко получиха известна поддръжка от Саудитска Арабия, която през уикенда увеличи цените, на които продава петрола си в Азия. Стъпката въпреки всичко беше предстояща от пазарите, отбелязва Българска телеграфна агенция. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР