Цените на петрола продължиха да се повишават в азиатската търговия

...
Цените на петрола продължиха да се повишават в азиатската търговия
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишиха в азиатската търговия

Цените на петрола продължиха да се покачват в азиатската търговия след решението на ОПЕК+ да не се усилва добивът на нефт макар натиска на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, съобщи Франс прес.

В азиатската електронна сесия американският лек недопечен нефт с доставка през ноември увеличи цената си с 18 цента до 72,26 $ за барел.

Лондонският вид Брент от Северно море със същия период на доставка нарастна с 23 цента до 81,43 $ за барел - най-високата стойност от ноември 2014 година.

На съвещание на мвониторинговния комитет в Алжир в събота и неделя страните членки и нечленки на ОПЕК взеха решение към този момент да не усилват производството на черно злато макар апелите на Тръмп да засилят добива, с цел да спаднат цените.

Пазарите чакат също по този начин новите американски наказания против Иран при започване на ноември да доведат до спад на иранския експорт в околните месеци, което ще понижи предлагането на нефт на международния пазар.

Вчера сортът Брент закри на стойност 81,20 $, откакто нарастна с 2,40 $, а петролът в Ню Йорк увеличи цената си с 1,30 $ до 72,08 $ за барел.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР