Цените на петрола продължиха да се понижават в азиатската търговия

...
Цените на петрола продължиха да се понижават в азиатската търговия
Коментари Харесай

Нов спад в цените на петрола в азиатската търговия

Цените на петрола продължиха да се намаляват в азиатската търговия заради безпокойствата от слабото търсене на суровината в Съединени американски щати, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В същото време задълбочаващото се напрежение сред Вашингтон и Пекин оказа мощен напън над международните финансови пазари. В азиатската електронна сесия американският лек недопечен нефт намали цената си с 53 цента или 1,6 на 100 до 33,18 $ за барел. Лондонският вид Брент от Северно море поевтиня с 25 цента или 0,7 на 100 до 35,04 $ за барел. 

Въпреки това петролните котировки са напът да реализират пета поредна седмица възходящо придвижване с помощта на съкращаването на добива и оптимизма за възобновяване на търсенето в други страни.

Вчерашните данни на Службата за енергийна информация демонстрираха, че петролният запас на Съединени американски щати внезапно е повишен предходната седмица. Търсенето на горива остава едва, рестриктивните мерки за пътуванията, наложени за попречване на разпространяването на ковид. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР