Цените на петрола продължават да се понижават в петък в

...
Цените на петрола продължават да се понижават в петък в
Коментари Харесай

Петролът продължава да поевтинява в очакване на сигнали от заседанието на ОПЕК+


Цените на петрола не престават да се намаляват в петък в очакване на решенията на страните от ОПЕК+, които през днешния ден ще проведат публична среща за разискване на вероятното намаляване на добива.
Стойността на февруарския фючърс за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures тази заран е 59,66 $ за барел, което е с 0,4 $ (0,67 %) под равнището от затварянето при предходната сесия. В четвъртък договорът поевтиня с 1,5 $ или 2,44 % - до 60,06 $ за барел.

Фючърсът за петрола вид WTI за януари в границите на търговията на NYMEX поевтиня с 0,24 $ или 0,47 % - до 51,25 $ за барел. Според данните от търговията на 6 декември договорът загуби от цената си 1,4 $ или 2,65 % - до 51,49 $ за барел.

Според данните от съвещанието на страните от ОПЕК, което се организира в четвъртък, 6 декември, съглашение за ограничение на добива не е било реализирано. Министърът на енергетиката на Саудитска Арабия Халид ал-Фалих заяви, че разискването на този въпрос продължава. По думите му, няма огромна убеденост по реализиране на съглашение за ограничение на добива в петък. Засега не е ясно дали Русия поддържа съглашението за понижаване на добива на нефт. В същото време министърът посочи, че се разисква намаляване на добива на нефт с към 1 млн. барела дневно, което е и предходния главен сюжет.

Понижението на цената на петрола Brent и WTI в четвъртък доближи до 5 %, само че пазарът ограничи спада при затварянето на търговията след публикуването на данните за спад на запасите от нефт в Съединени американски щати.

Според данните на министерство на енергетиката на Съединени американски щати, запасите от нефт в страната за предходната седмица са спаднали със 7,323 млн. барела. Спадът се регистрира за пръв път от 11 седмици насам. Резервите от бензин съгласно данните са се нараснали с 1,699 млн. барела.
Освен това, съгласно доклада Съединени американски щати за пръв път са станали нето експортьор по едно и също време на петрол и нефтопродукти.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР