Цените на петрола продължават да растат в четвъртък заради данните

...
Цените на петрола продължават да растат в четвъртък заради данните
Коментари Харесай

Петролът тръгна нагоре

Цените на петрола не престават да порастват в четвъртък поради данните на Американския институт за петрола (API) за спад на запасите от суровината в Съединени американски щати.

Стойността на януарските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures през днешния ден сутринта е $62,75 за барел, което е с $0,38 н д равнището от затварянето на търговият в сряда. Вчера тези договори нарастнаха до $62,37 за барел.

Декемврийските фючърси за американския пример WTI на нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време нарастват с $0,58 - до $57,70 за барел. В хода на търговията в сряда те подвигнаха цената си с $0,32, до $57,12 за барел.

Според изнесената от API информация, стоковите ресурси от нефт в Съединени американски щати през предходната седмица са намалели с на 541 хиляди барела. Официалните данни на енергийното министерството ще излязат по-късно през днешния ден. Експерти, интервюирани от S&P Global Platts, предвиждат нарастване на запасите с 1 млн. баела, а намаляване на тези от бензин с 1,7 млн. барела.

Подкрепа за петролния пазар оказа заявката на генералния секретар на ОПЕК Мохамед Баркиндо, че организацията счита за допустимо "рязко намаляване на прогнозата за рандеман на суровината през идната година в страни не членуващи в картела. Особена на шистовите залежи в Съединени американски щати.

От друга страна ОПЕК вижда опция за повишение на прогнозата за световното търсене, изключително в случай че Съединени американски щати и Китай подпишат комерсиалното съглашение.

В същото време Управлението за енергийна информация (Energy Information Administration, EIA) към министерството на енергетиката на Съединени американски щати в сряда увеличи прогнозата за рандеман в страната през 2019 година с 0,2% - до 12,29 млн. барела на денонощие, а за 2020 година - с 0,9%, до 13,29 млн. барела.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР