Цените на петрола през следващата 2019 г. може да нараснат

...
Цените на петрола през следващата 2019 г. може да нараснат
Коментари Харесай

Bank of America очаква цена на петрола от 100 долара за барел


Цените на петрола през идната 2019 година може да набъбнат до 100 $ за барел, оповестява организация Bloomberg, базирайки се на Bank of America.
Фючърсът за петрола вид Brent, които в четвъртък 10 май се покачиха до равнището от 77 $ за барел, ще се усилят до 90 $ през второто тримесечие на 2019 година, отбелязва организацията.

Експертите на финансовата институция са уверени обаче, че цените на петрола може да се усилят и до 100 $. Предпоставка за това съгласно тях може да бъде вероятното продължение на съглашението за ограничение на добива от ОПЕК и страните отвън картела, а също по този начин глобите на Съединени американски щати във връзка с Иран.

Базовият сюжет на Bank of America допуска също по този начин, че ОПЕК последователно ще се откаже от рестриктивните мерки при добива на нефт,

Bloomberg обръща внимание и на това, че има риск от спиране на доставките на гориво от Венецуела. „ Поглеждайки половин година напред, то ние чакаме, че световният баланс на търсенето и предложенията на нефт на международния пазар може да се наруши “, считат анализаторите от финансовата институция.

Що се касае до иранския нефт, то каузи на Техеран на международния пазар е 4 %, по тази причина глобите против страната може да доведат до нищожен спад на размера на горива.

Базовата прогноза за междинната цена на петрола Brent през идващите две години варира от 64 до 70 $ за барел през тази година и от 60 до 75 $ за барел през идната.
Петролът WTI съгласно упованията ще коства приблизително 65 $ за барел през 2018 година и 69 $ за барел през 2019 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР