Цените на петрола поскъпнаха в ранната търговия във вторник на

...
Цените на петрола поскъпнаха в ранната търговия във вторник на
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишиха на фона на очакваното икономическо възстановяване

Цените на петрола нарастнаха в ранната търговия във вторник на фона на упованията за възобновяване на международната стопанска система след приемането на пакета от тласъци за 1,9 трлн. $ в Съединени американски щати от Сената, съобщи Ройтерс. Анализаторите също по този начин чакат спад на американските ресурси от недопечен нефт.

По-силният $ и избледняващите опасения за нарушение на добива на Саудитска Арабия след офанзивата по нейни петролни уреди обаче ограничиха растежа на цените.

Към 8:35 часа българско време цената на сорта Брент се увеличи 0,18 $, или 0,26%, до 68,42 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI нарастна с 0,05 $, или 0,08%, до 65,10 $ за барел.

„ Фундаментите остават в поддръжка на цените, изключително като се има поради обстоятелството, че Саудитска Арабия има цялостен надзор в преследването на строга петролна политика. “, разяснява Стивън Инес от Axi.

„ В момента Брентът се задържа на равнище от над 68 $, което допуска, че спекулантите са се присъединили в търговията след вчерашния безпорядък “, добави той,

В понеделник сортът Брент прескочи границата от 70 $ за барел, откакто йеменските бунтовници хути са изстреляха дронове и ракети по сърцето на петролната промишленост в Саудитска Арабия, в това число към оборудването на Saudi Aramco в Рас Танура, което е от основно значение за износа. По-късно от Рияд обаче обявиха, че при офанзивата няма жертви и материални вреди, което докара до спад на цените.

Атаката пристигна, откакто предходната седмица групата ОПЕК+ (Организацията на страните експортьорки на нефт и нейните съдружници, отпред с Русия) се контракти да остави в действие настоящите сега съкращения на производството и през април.

Фокусът на вложителите остава върху вероятностите за световно икономическо възобновяване.

Финансовият министър на Съединени американски щати Джанет Йелън съобщи в понеделник, че пакетът от помощи поради коронакризата на стойност 1,9 трилиона $ ще даде задоволително запаси за поощряване на „ доста мощно “ икономическо възобновяване в Съединени американски щати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР