Цените на петрола поеха нагоре в ранната търговия в Азия

...
Цените на петрола поеха нагоре в ранната търговия в Азия
Коментари Харесай

Цената на петрола пое нагоре, пазарът се колебае между спада в търсенето и проблемите с доставките


Цените на петрола поеха нагоре в ранната търговия в Азия през днешния ден, като вложителите балансираха сред отслабналото търсене, най-много поради продължаващите локдауни в Китай, и евентуалните проблеми с доставките предвид на задаващите се митинги в в жп превоза в Съединени американски щати, най-големият консуматор на недопечен нефт в света, съобщи Ройтерс.
Фючърсите на сорта Брент от Северно море, референтен за Европа, с доставка през октомври нарастнаха с 2 цента, или 0,04 на 100 до 94,12 $ за барел.
Американският лек недопечен нефт добави 18 цента или 0,2 на 100 до 88,66 $ за барел.
Международната организация по сила разгласи в сряда, че чака всеобщо прекосяване от газ на нефт за отопление. Агенцията счита, че за тази цел ще бъдат употребени към 700 000 барела на ден в интервала октомври-март, което би било двойно повече от същия интервал на предходната година.
Тази прогноза, дружно с оценките на ОПЕК за слаб растеж на добива, поддържа пазара, само че данните от Съединени американски щати за увеличени ресурси на недопечен нефт и петролни дестилати задържат растежа на цените.
Българска телеграфна агенция
 
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР