Цените на петрола падат в понеделник сутринта на фона на

...
Цените на петрола падат в понеделник сутринта на фона на
Коментари Харесай

Цената на петрола пада: Протести против ковид ограниченията в Китай

Цените на петрола падат в понеделник сутринта на фона на общото намаляване на апетита за риск на вложителите. Това е предизвикано и от информациите за продължаващите митинги в Китай против covid рестриктивните мерки.

Според Bloomberg митинги се организираха в градове в цялата страна, в това число столицата Пекин, както и Шанхай, Синдзян и Ухан, който в началото беше епицентърът на разпространяването на болестта от COVID-19.

Това способства за укрепването на щатския $, което понижава привлекателността на вложенията в първични материали, а също по този начин усилва вероятността от още по-значително стягане на рестриктивните мерки от китайските управляващи, показва организацията.

Цената на януарските фючърси за недопечен нефт вид Brent на лондонската борса ICE Futures към 9:15 часа българско време е 81,01 $ за барел, която е с 2,62 $ по-ниска от тази при затваряне на миналата сесия. В резултат на търговията в петък тези договори поевтиняха с $1,71 (2%) до $83,63 за барел.

В същото време януарските фючърси за американския пример WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) поевтиняха с $2,28 до $73,99 за барел. До края на предходната сесия цената на тези договори се намали с $1,66 (2,1%) до $76,28 за барел.

Като цяло през предходната седмица цената на Brent падна с 4,6%, а на WTI - с 4,8%.

" Перспективите за петролния пазар остават слаби и развиването този уикенд в Китай не способства за позитивното ", сподели Уорън Патерсън, който дава отговор за тактиката за суровините в ING Groep NV в Сингапур.

Търсенето на нефт в Китай ще намалее до 15,11 милиона барела дневно през четвъртото тримесечие, спрямо 15,82 милиона барела дневно година по-рано, съгласно прогнози на анализаторската компания Kpler.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР