Цените на петрола падат в четвъртък сутринта поради нарастващия оптимизъм,

...
Цените на петрола падат в четвъртък сутринта поради нарастващия оптимизъм,
Коментари Харесай

Цената на петрола спада: Напредък в преговорите между САЩ и Иран

Цените на петрола падат в четвъртък сутринта заради възходящия оптимизъм, че Съединени американски щати и Иран скоро ще могат да сключат съглашение, което да върне иранския нефт на международния пазар.

Главният договарящ на Техеран Али Багери Кани написа в Туитър ден преди този момент, че страните са " по-близо от всеки път до съглашение " в договарянията за иранската нуклеарна стратегия.

Иран също приготвя почвата в Азия за публично завръщане на петролния пазар, съгласно Bloomberg, представители на държавната National Iranian Oil Co. организира среща с южнокорейските рафинерии за разискване на вероятни доставки.

" Положителното придвижване в договарянията сред Съединени американски щати и Иран ненапълно успокоява петролния пазар. Въпреки че към момента няма съглашение, цените се намаляват на фона на новините за напредъка в договарянията и упованията, че това ще разреши да се върне на пазара нефт в размери до 900 000 барела дневно до декември ", сподели Клаудио Галимберти, старши вицепрезидент на Rystad Energy.

Цената на априлските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures към 9:12 часа българско време в четвъртък е $93,64 за барел, което е с $1,17 по-малко от закриването на предходната сесия. В резултат на търговията в сряда тези контракти нарастнаха с $1,53 (1,6%) до $94,81 за барел.

Мартенските фючърси за американския пример WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) към същия миг е 92,59 $ за барел, което е с 1,06 $ по-ниско от крайната цена на миналата сесия. В сряда цената на тези договори се усили с 1,59 $ (1,7%) до 93,66 $ за барел.

В сряда цените на петрола се покачиха на фона на продължаващите опасения на Запад по отношение на допустима ескалация на спора към Украйна, макар данните на Министерството на енергетиката на Съединени американски щати, които демонстрираха ненадейно нарастване на запасите в Съединени американски щати.

Стоковите запаси от суровината през седмицата, завършила на 11 февруари, са се покачиха с 1,12 милиона барела, до момента в който анализаторите чакаха приблизително понижение на запасите с 2,17 милиона барела.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР