Цените на петрола от еталонните световни марки в сряда сутринта

...
Цените на петрола от еталонните световни марки в сряда сутринта
Коментари Харесай

Цената на петрола плахо се възстановява

Цените на петрола от еталонните международни марки в сряда сутринта едва се възвръщат след солидния им спад им в последните дни. На котировките въздействат прогнозите за утежняване на обстановката в международната стопанска система и способността на Съединени американски щати и Китай да намерят метод за контролиране на комерсиалния спор.

Международният валутен фонд във вторник разгласяват обновена прогноза, съгласно която темповете на напредък на световната стопанска система през 2019 година внезапно се забавят - до 3% от предходните 3,2%, а за идната година предстоящите темпове са понижени от 3,5% на 3,4%. Причините за това са както обективните макроикономически фактори, по този начин и споровете сред най-глобалните играчи в международната стопанска система.

Декемврийските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures през днешния ден сутринта нарастват с $0,23, до $58,97 за барел. В хода на търговията във вторник цената на тези договори спадна с $0,61 (1,03%), до $58,74 за барел.

Ноемврийските фючърси за американския пример WTI на нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време нарастват с $0,18 - до $52,99 за барел. Вчера тяхната цена се намали с $0,78 (1,46%), до $52,81 за барел.

Данните за изменението на запасите от суровината в Съединени американски щати ще бъдат оповестени в четвъртък, като анализаторите чакат те да са се повишили за пета седмица подред. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР