Цените на петрола от еталонните световни марки в сряда се

...
Цените на петрола от еталонните световни марки в сряда се
Коментари Харесай

Цената на петрола скочи над $66 за барел

Цените на петрола от еталонните международни марки в сряда се покачват в това цифри и поради данните за положението на запасите от суровината в Съединени американски щати, оповестява MarketWatch.

Августовските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures през днешния ден сутринта нарастват с $0,96 - до $66,01 за барел. Във вторник цената на тези договори се повиши с $0,19 и при закриването на търговията бе $65,05 за барел.

Котировките за американския пример WTI за август на нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време се повишиха с $1,12 - до $58,95 за барел. В хода на миналата сесия тяхната цена спадна със 7 цена до $57,83 з абарел.

Американският институт по петрола (API) заяви през вчерашния ден, че запасите от суровината в страната през предходната седмица са се свили със 7,55 млн. барела. В същото време стоковите запаси от бензин са намалели с 3,2 млн. барела, а от другите дестилати са се нараснали 160 хиляди барела.

API получава информация от операторите на тръбопроводи, нефтохранилищата и преработвателните фабрики на доброволна основа.

Министерството на енергетиката на Съединени американски щати ще разгласява по-късно през днешния ден формалните данни за положението на запасите от суровината. Анализаторите чакат тяхното понижение с 2,8 млн. барела. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР