Цените на петрола от еталонните световни марки в понеделник се

...
Цените на петрола от еталонните световни марки в понеделник се
Коментари Харесай

Петролът се качи над $49 за барел. Очаква се ръст на търсенето

Цените на петрола от еталонните международни марки в понеделник се покачват на фона на упованията за растеж на международното ползване на суровината през второто полугодие.

Сутринта септемврийските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures нарастнаха с 15 цента (0,31%) - до $49,06 за барел.

Котировките за американския пример WTI с доставка август в това време на нюйоркската стокова борса (NYMEX) се повишиха с 12 цента (0,26%) - до $46,66 за барел.

Последният петък Brent нарастна с 49 цента (1,01%), до $48,91, а WTI - с 46 цента(1%), до $46,54 за барел. Седмичния растеж на цените на двете марки надвиши 5 на 100.

Световните ресурси от суровината се редуцират засилено през второто полугодие на фона на повишението на световното търсене. А участниците в съглашението за редуциране на петролния рандеман не престават да съблюдават уговорките си.

Пазарът чака увеличение на търсенето през третото тримесечие на годината с помощта на сезонните фактори, означават анализаторите. Допълвайки за вероятността от повишение на рисковете за салдото на търсенето и предлагането от повишаване на производството, изключително в Съединени американски щати, откакто сезонният пик на търсенето премине през четвъртото тримесечие.

В петък компанията за услуги в бранша Baker Hughes заяви, че количеството дейни сондажни уреди през предходната седмица се е нараснало с две - до сбор от 765.Ръстът на този индикатор е най-малък от май насам.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР