Цените на петрола от еталонните световни марки в петък продължават

...
Цените на петрола от еталонните световни марки в петък продължават
Коментари Харесай

Петролът отново поскъпва. Опасения за краткосрочен дефицит в доставките

Цените на петрола от еталонните международни марки в петък не престават да се покачват. Пазарът се притеснява от вероятен недостиг в доставките на международния пазар в краткосрочна вероятност, обвързван усилването на геополитическото напрежение в Близкия изток.

Ноемврийските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures през днешния ден сутринта нарастват с $0,34 - до $64,74 за барел. В четвъртък цената на тези договори се повиши с $0,8 (на 1,26%) и при закриването на сесията бе $64,40 за барел.

Котировките на американския пример WTI за октомври на нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време се подвигат с $0,57 - до $58,7 за барел. В хода на вчерашната търговия те повишиха с $0,02, до $55,13 за барел.

Съединени американски щати и Саудитска Арабия, оповестиха за доказателства, свързващи Иран с офанзивите над саудитските петролни обекти. И заплашват Техеран с ответни ограничения. От своя страна Министерството на външните работи на Иран предизвести, че всеки удар върху страната ще докара до " тотална война ", осведоми Bloomberg. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР