Цените на петрола от еталонните световни марки се повишават във

...
Цените на петрола от еталонните световни марки се повишават във
Коментари Харесай

Ураганът Флорънс покачва цената на петрола

Цените на петрола от еталонните международни марки се покачват във вторник сутринта поради новините за усилване на урагана " Флорънс ", който доближава източното крайбрежие на Съединени американски щати.

В тази посока работят и стагнацията на сондажната интензивност в Съединени американски щати, а по този начин също предстоящото възобновяване на американските наказания против енергийния бранш на Иран.

Ноемврийските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures нарастват при започване на днешната търговия с $0,15 - до $77,52 за барел. В понеделник цената на тези договори се увеличи $0,54 (0,7%) - до $77,37 за барел.

Стойността на американския пример WTI с доставка октомври на нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време се повишава с $0,02 - до $67,56 за барел. В края на вчерашната сесия тези договори се намалиха с $0,21 (0,31%) - до $67,54 за барел.

Ураганът " Флорънс ", идващ източното крайбрежие на Съединени американски щати може да се окаже най-силният за последните 30 години. В понеделник той се усили от втора до четвърта степен, като скоростта напразно към този момент надвишава 140 благи в час.

Президентът Тръмп разгласи изключително състояние в Северна Каролина, като се изтеглят над 1 милион души. В този щат и в Южна Каролина стихията може да засегне над 750 хиляди домове на обща стойност 170 милиарда $. По оценка на застрахователи вредите от урагана ще бъдат най-малко 27 милиарда $.

На пътя на естественото злополучие няма огромни преработвателни фабрики, само че тръбопроводът Colonial се готви за вероятни проблеми, които могат да доведат до нарушение на доставките за северно-източната част на страната.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР