Цените на петрола останаха стабилни в ранната търговия в петък

...
Цените на петрола останаха стабилни в ранната търговия в петък
Коментари Харесай

Цените на петрола остават стабилни, вървят към нов седмичен ръст

Цените на петрола останаха постоянни в ранната търговия в петък и са напът да записват трети следващ седмичен растеж. Опасенията към търсенето на фона на възходящият брой на инфектираните с COVID-19 и новите ограничаващи ограничения против разпространяването на вируса обаче оказват напън върху цените на суровината, написа Ройтерс.

Надеждите за ефикасна ваксина против куронавируса и за следен рандеман от страна на  Организацията на страните експортьорки на нефт и нейните сътрудници, известна като групата ОПЕК+, поддържаха енергийния пазар през тази седмица.

Към 9:25 часа българско време цената на сорта Брент се увеличи 0,06 $, или 0,14%, до 44,26 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI поевтиня с 0,03 $, или 0,07%, до 41,71 $ за барел. И двата сорта са поскъпнали с над 3% от началото на седмицата, което е най-малкият растеж за последните три седмици.

„ Печалбите на петролните пазари бяха лимитирани от повишаването на броя на инфектираните с ковид в международен мащаб, което хвърли сянка върху оптимизма, обвързван с имунизациите “, разяснява Стивън Инес от Axi.

„ В последна сметка всичко зависи от ОПЕК. Няма да има публично решение за добива пререди срещата на ОПЕК+ в края на този месец “, разяснява той.

Страните от групата на ОПЕК+, която включва и Русия, ще дискутират политиката си за производството на нефт на онлайн срещата си на 30 ноември и 1 декември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР