Цените на петрола останаха стабилни в днешната азиатска търговия след

...
Цените на петрола останаха стабилни в днешната азиатска търговия след
Коментари Харесай

Леко поскъпване на петрола

Цените на петрола останаха постоянни в днешната азиатска търговия след срутва с близо 3 на 100 през вчерашния ден. Доставките от Норвегия, Мексиканския залив и Либия започнаха да се възвръщат, само че пазарът е отрицателно повлиян от прогнозата на Международната организация за силата (МАЕ) за спад с 5 на 100 в международното търсене на енергийни първични материали през 2020 година, осведоми "Ройтерс ".

Американският лек недопечен нефт нарастна леко с 4 цента до 39,47 $ за барел в електронната сесия на Нюйоркската стокова борса.

Сортът Брент от Северно море прибави също 4 цента до 41,76 $ за барел.

Цените са под напън поради опасенията към възобновяване на доставките, а новото увеличение на случаите на Covid-19 в Съединени американски щати и Европа провокира паники за растежа в търсенето на горива.

След връщането на служащите по платформите в Мексиканския залив след урагана Делта и възобновяването на работата по петролните полета в Норвегия след стачка вниманието е ориентирано към Либия, която преди дни анулира режима на форсмажорни условия в най-голямото си петролно находище "Аш Шарара " и възобнови производството от него.

МАЕ разгласява през днешния ден годишния си отчет за вероятностите пред международната енергетика. Според главния сюжет, създаден от организацията, стартирането на ваксина и лекарства за лекуване на ковид може да значи възобновяване на международната стопанска система през 2021 година и възобновяване в търсенето на енергийни първични материали до 2023 година, добавя БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР