Цените на петрола останаха почти без промяна в днешната азиатска

...
Цените на петрола останаха почти без промяна в днешната азиатска
Коментари Харесай

Петролът задържа цена

Цените на петрола останаха съвсем без смяна в днешната азиатска търговия след два дни спад, защото опасенията за доставките под натиска на напрежението в Близкия изток бяха контрирани от по-голям от предстоящото растеж на американските ресурси, съобщи НТА, цитирайки Ройтерс.

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, резервираха цена от 89,42 $ за барел.

Договорите за американски лек недопечен нефт се повишиха с 2 цента до 85,25 $ за барел.

Вчера и двата сорта изгубиха по към 1 на 100 от цената си поради диалозите по вероятно помирение сред " Хамас " и Израел.

Палестинската формация обаче разгласи, че израелското предложение за помирение не дава отговор на изискванията, изисквани от тях, само че въпреки всичко ще го проучат и ще показват отговора си на медиаторите. Ако спорът продължи, замесването и на други страни, най-много Иран, не е изключено, считат анализатори.

Междувременно американските ресурси от недопечен нефт през предходната седмица са се повишили с 3,03 милиона барела, по данни на Американския петролен институт, при чакат растеж от 2,4 милиона барела. Официални данни ще бъдат оповестени в ранния следобяд.

Американският рандеман на недопечен нефт през актуалната година ще се усили с 280 000 барела до 13,21 милиона барела на ден, или с 20 000 над досегашната прогноза, съгласно калкулации на Агенцията за енергийна информация. Агенцията чака цената на сорта Брент да бъде приблизително 88,55 $ за барел при досегашна прогноза от 87 $.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР