Цените на петрола няма да се единственият фактор за решаване

...
Цените на петрола няма да се единственият фактор за решаване
Коментари Харесай

Новак очаква прз 2018 г. пазарът на петрол да се балансира


Цените на петрола няма да се единственият фактор за решение от страните участнички в съглашението с ОПЕК на опцията за излизане от съглашението за ограничение на добива на нефт. Това съобщи пред публицисти министъра на енергетиката Александър Новак, представен от съветските организации.

„ Ценовият фактора няма да е единственият, когато ще би трябвало да стартира излизане от договорката. Ще следим обстановката на пазара. Не бихме желали избрани знаци. Трябва да настъпи цялостно възобновяване на пазара “, сподели той. По думите му, равнището на осъществяване на договорката сред страните от ОПЕК и отвън картела за ограничаване на добива на нефт, повече от пет месеца към този момент се извършва над 100%, само че това не е мотив да се провиснал.

Новак сподели също по този начин, че салдото сред търсенето и предложенията на нефт през тази година би трябвало да се възвърне.

„ Смятаме, че като цяло през тази година пазарът би трябвало да се балансира. Кога ще се случи това, ще покаже времето. Сега балансирането тече добре, намаляване на запасите (на петрол) има по целия свят “ сподели той в отговор на въпрос. Той обърна внимание на риска от това, че при високи цени на петрола добивът в света ще се усилва. „ Все отново би трябвало да се изхожда от общата цялост на фактори, в това число нарастването на разноските в този бранш, повишаване на търсенето (на петрол) в Съединени американски щати и по света “, сподели Новак.

В Оман в неделя тече съвещание на комитета за наблюдаване на съглашението сред ОПЕК и страните отвън картела по виенското съглашение.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР