Цените на петрола незначително се понижават във вторник след покачването

...
Цените на петрола незначително се понижават във вторник след покачването
Коментари Харесай

Петролът поевтинява. Пазарът оценява ефекта на ураганите

Цените на петрола нищожно се намаляват във вторник след покачването им през вчерашната комерсиална сесия. Играчите на пазара правят оценка следствията от урагана " Ирма ", а по този начин също и темповете на възобновяване на преработвателните мощности, спрели работа поради урагана " Харви ".

Ноемврийските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures през днешния ден сутринта поевтиняват с 9 цента - до $53,75 за барел. При закриването на пазара в понеделник те бяха поскъпнали с $0,06 (0,11%) - до $53,84 за барел.

Цената на американския пример WTI с доставка октомври на електронните търгове на нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време спада с 6 цента - до $48,01 за барел. В понеделник контрактите нарастнаха с $0,59 (1,24%) - до $48,07 за барел.

Според специалистите на Goldman Sachs, отрицателните последици от урагана " Ирма " за търсенето на нефт в Съединени американски щати ще бъдат слаби спрямо резултата на " Харви ", опустошил " петролния " щат Тексас. По крайбрежието на Мексиканския залив има забележителна централизация на нефтопреработвателни и нефтохимически предприятия, огромни консуматори на суровината.

Днес вниманието на пазара е ориентирано към излизането на данни за запасите от нефт в Съединени американски щати. Наблюдателите чакат през предходната седмица те да са се нараснали доста - с над 7 млн. барела, до момента в който запасите от бензин и други горива да са спаднали надлежно с 4,2 млн. и 1,8 млн барела.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР