Цените на петрола на основните сортове петрол в хода на

...
Цените на петрола на основните сортове петрол в хода на
Коментари Харесай

Петролът поскъпва, Brent се търгува над 69 долара за барел


Цените на петрола на главните сортове нефт в хода на търговията във вторник се покачват. Основно това се дължи на упованието за понижаване на запасите от горива в Съединени американски щати за поредна седмица.

Фючърсът за месец март за петрола вид Brent на Лондонската борса ICE Futures тази заран се усили с 0,37 $, или 0,54 % до 69,4 $ за барел. В рамките на търговията през вчерашния ден цената се усили с 0,42 $ или 0,61 % - 69,03 $ за барел.
Котировките на фючърси за петрола вид WTI за месец март в понеделник набъбнаха с 0,37 $ – до 63,94 $ за барел. Според данните от отминалата сесия цената им се покачва с 0,26 $ или 0,41 % - до 63,57 $ за барел.
Участниците на пазара са в очакване на седмичния отчет на министерство на енергетиката на Съединени американски щати за запасите от горива в страната, който ще бъде оповестен по-късно през днешния ден.

Както към този момент бе маркирано, анализаторите чакат намаляване на запасите от нефт за поредна седмица. Сред факторите за растеж на цените на петрола анализаторите показват и прогнозата на МВФ за растеж на международната стопанска система. В понеделник Фондът усъвършенства прогнозата си за растеж на международния Брутният вътрешен продукт за 2018 и 2019 години с 0,2 процентни пункта – до 3,9 % спрямо оценката през октомври. Анализаторите от МВФ изясняват в отчета си, че върху усъвършенстване на прогнозата са повлияли „ непредвидените изненади във връзка с растежа на стопанските системи на Европа, Азия, разрастващите се пазари и разрастващите се групи стопански системи “. Безспорно върху цените на черното злато оказват въздействие и данните и дейностите на ОПЕК свързани с ограничение на добива на нефт.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР