Цените на петрола на азиатските пазари днес отново се понижиха

...
Цените на петрола на азиатските пазари днес отново се понижиха
Коментари Харесай

Петролът поевтиня в Азия. Пазарите в очакване на ново увеличение на производството на „черното злато”

Цените на петрола на азиатските пазари през днешния ден още веднъж се намалиха на фона на упованията, че ОПЕК и сътрудниците й скоро ще усилят производството си, с цел да компенсират намалелия експорт на Иран след усилването на американските наказания против Техеран, съобщи Ройтерс.

Въпреки това цените остават напът да отчетат най-продължителната поредност от седмични облаги от години, защото петролните пазари са под напън поради нарушаванията в доставките и засилващите се опасения от обстановката в геополитиката, най-много от напрежението сред Съединени американски щати и Иран.

Лондонският вид Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, поевтиня със 17 цента или 0,2 на 100 до 74,18 $ за барел.

Американският лек недопечен нефт намали котировките си с 32 цента или 0,5 на 100 до 64,89 $ за барел в азиатската електронна сесия на Нюйоркската комерсиална борса.

Понижението на петролните котировки последва повишаване на Брента до над 75 $ за барел, което през вчерашния ден бе маркирано за първи път от над една година, откакто Германия, Полша и Словакия стопираха вноса на съветски нефт по петролопровода " Дружба " поради утежняване на качеството.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР