Цените на петрола леко се повишиха в днешната азиатска търговия

...
Цените на петрола леко се повишиха в днешната азиатска търговия
Коментари Харесай

Петролът поскъпна заради напрежението в Червено море

Цените на петрола леко се покачиха в днешната азиатска търговия поради опасения, че напрежението в Близкия изток може да навреди на предлагането. Несигурността по отношение на темпа на евентуалното понижаване на лихвите в Съединени американски щати и произлизащото от него влияние върху търсенето на горива ограничи повишаването на котировките, съобщи Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.
Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, наддадоха със 7 цента или 0,1 на 100 до 82,07 $ за барел.
Американският лек недопечен нефт се оферираше с 10 цента по-скъпо, в сравнение с през вчерашния ден, и доближи 77,02 $ за барел.
Петролните котировки останаха без основни промени по време на търговията в понеделник, откакто набъбнаха с 6 на 100 предходната седмица. Напрежението, обвързвано с спора в Близкия изток, поддържа цените високи.
Вчера йеменските бунтовници хуси изстреляха две ракети по пътуващ за Иран товарен транспортен съд в Червено море. Хусите нападат кораби свързани със Съединени американски щати, Англия и Израел от средата на ноември, в символ на взаимност с палестинците във войната сред Израел и групировката " Хамас ".
Притесненията по отношение на лихвените проценти обаче ограничиха растежите на цените на черното злато. Федералната аварийна банка на Ню Йорк съобщи, базирайки се на данни от януарското си изследване на упованията на потребителите, че вероятностите за инфлацията за след година, както и за след пет години са без смяна, като и двата индикатора остават над задачата от 2 на 100.
По-късно през днешния ден се чака публикуването на най-новите данни за показателя на потребителските цени (CPI) в Съединени американски щати за януари.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР