Цените на петрола леко се повишават в сряда сутринта, като

...
Цените на петрола леко се повишават в сряда сутринта, като
Коментари Харесай

Цената на петрола отново слезe под $100 за барел

Цените на петрола леко се покачват в сряда сутринта, като се едва се възвръщат след срутва предходния ден.

Октомврийските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures към 9:15 часа българско време се търгуват по 99,86 $ за барел, което е с 0,55 $ по-скъпо от края на миналата сесия. Във вторник цената на тези договори падна с $5,78 (5,5%) до $99,31 за барел.

Тези контракти за Brent изтичат в края на сесията в сряда. По-активно търгуваните ноемврийски договори прибавиха $0,94 (0,96%) в цената, търгувайки се на $98,78 за барел.

Цената на октомврийските фючърсите за американския нефт WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) към същия миг е 92,33 $ за барел, което е с 0,69 $ повече от крайната стойност от миналата сесия. До затварянето на пазара във вторник цената на тези договори падна с $5,37 (5,54%) до $91,64 за барел.

Експертите от техническия комитет на ОПЕК+ покачиха оценката си за остатъка на нефт през 2022 година от 0,8 милиона барела дневно до 0,9 милиона барела дневно, съгласно отчети, готови за срещата на техническия комитет, планувана за 31 август.

Въз основа на докладите специалистите намалиха оценката си за напредък на търсенето на нефт през 2022 година Според базовия сюжет от 3,4 милиона барела дневно на 3,1 милиона барела, до 100 милиона барела на денонощие; растеж на предлагането - от 5,8 млн. на 5,6 млн. барел дневно до 100,9 млн. барела на денонощие.

Междувременно търговците чакат седмичния отчет на Министерството на енергетиката на Съединени американски щати за комерсиалните ресурси от нефт, бензин и дестилати в страната, който ще бъде оповестен по-късно в сряда.

Според изследване на S&P Global Commodity Insights специалистите чакат стоковите петролни запаси да намалеят приблизително с 1,9 милиона барела, на бензина с над 1,3 милиона барела и на дестилатите с близо 1,2 милиона барела.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР