Цените на петрола леко се понижиха в азиатската търговия днес,

...
Цените на петрола леко се понижиха в азиатската търговия днес,
Коментари Харесай

Петролът поевтиня в Азия

Цените на петрола леко се намалиха в азиатската търговия през днешния ден, откакто бяха оповестени данни за закъснение на икономическия напредък на Китай до 27-годишен най-малко, осведоми Ройтерс. Това ускори опасенията за понижаване на търсенето в най-големия вносител на нефт в света.

Лондонският вид Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, отстъпи 21 цента, до 66,51 $ за барел.

Американският лек недопечен нефт с доставка през август поевтиня с 28 цента, до 59,93 $ за барел.

Двата сорта предходната седмица регистрираха най-голямото седмично повишаване от три седмици на фона на съкращенията в петролния рандеман на Съединени американски щати и дипломатическото напрежение в Близкия изток.

Растежът на китайската стопанска система се е забавил до 6,2 на 100 през второто тримесечие по отношение на същия интервал на предходната година, което е най-бавният ритъм откогато стартира издание на тази статистика през 1992 година. Вътрешното и външното търсене са слаби поради американско-китайската комерсиална война.

Промишленото произвеждане и продажбите на дребно обаче надминават упованията, което " сочи, че китайската стопанска система е по-здрава в сравнение с оценявахме по-рано ", показва Майкъл Маккарти, основен пазарен пълководец на CMC Markets в Сидни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР