Цените на петрола активно се понижават по време на сутрешната

...
Цените на петрола активно се понижават по време на сутрешната
Коментари Харесай

Петролът рязко поевтиня. САЩ мислят да пускат от резерва по 1 млн. барела дневно

Цените на петрола интензивно се намаляват по време на утринната търговия в четвъртък след забележителното им повишаване предния ден.

Търговците чакат Вашингтон да разгласи ограничения за поддръжка на американските консуматори на фона на покачващите се цени на силата, както и да оценят данните, оповестени предния ден за намаляването на запасите от горива в Съединени американски щати.

Цената на майските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures към 9:16 ч. българско време е $109,03 за барел, което е $4,42 по-ниско от тази при затварянето на предходната сесия. В резултат на търговията в сряда тези контракти нарастнаха с $3,22 (2,9%) до $113,45 за барел.

Майските договори за Брент се търгуват в четвъртък за последния ден. По-активните юнски контракти поевтиняват с $5,27 (4,73%) до $106,17 за барел.

Цената на майските фючърси за американския WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) към същия миг е $102,41 за барел, което е $5,4 по-малко от крайната стойност на миналата сесия. В сряда цената на тези контракти се увеличи с 3,58 $ (3,4%) до 107,82 $ за барел.

Както се оповестява, американският президент Джо Байдън ще показа в четвъртък ограничения, ориентирани към понижаване на цените на силата на американския пазар.

Белият дом не даде детайлности, само че Bloomberg, цитирайки хора, осведомени с въпроса, написа, че администрацията на Байдън обмисля освобождението на към 1 милион барела нефт дневно от американските стратегически запаси за няколко месеца, с цел да се бори с възходящите цени на бензина и понижените доставки.

" Проблемите, които виждаме с Русия, са средносрочни до дълготрайни, до момента в който освобождението на нефт от стратегическите запаси за жалост е краткосрочно решение ", сподели анализаторът на ING Уорън Питърсън.

Междувременно стана известно, че комерсиалните петролни ресурси в Съединени американски щати през седмицата, завършила на 25 март, са намалели с 3,45 милиона барела. Експертите, интервюирани от Bloomberg, чакаха доста по-малък спад - с 2 милиона барела.

Стоковите запаси от бензин се усилват със 785 хиляди барела и възлизат на 238,83 млн. барела, а от дестилатите - с 1,4 млн. барела, до 113,53 млн. барела. Анализаторите предвидиха спад от 1,6 милиона барела в запасите от бензин и спад от 1,5 милиона барела в запасите от дестилати.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР