Цените на някои стоки са в пъти над себестойността им.

...
Цените на някои стоки са в пъти над себестойността им.
Коментари Харесай

10 неща, за които плащаме повече, отколкото струват

Цените на някои артикули са в пъти над себестойността им.

Ако се замислим, съвсем всеки ден даваме пари за тях.

1. Пуканки в киното
Те са водачът в класацията за артикули с надценка. Ако поразмишлявате върху цената им, ще стигнете до извода, че за няколкостотин грама пуканки давате пари като за килограми.

Може да се каже, че цената на пуканките в киното е 20 пъти над себестойността им.

2. Сватбени атрибути
Потърсете магазини за сватбени артикули и ще установите, че там цените са голословно високи. Една рокля за младоженката изисква солидна сума. Да не приказваме за аксесоарите към нея. А към момента сме на младоженката!

3. Бутилирана вода
Не може да не споменем какъв брой скъпа е водата в бутилки, която ни се предлага в магазините.

4. Маркови облекла и обувки
В бюджетния сегмент цената и качеството вървят ръка за ръка. Лесно можете да отличите качествената от некачествената обувка.

Когато обаче нещата опрат до марки, става известно, че от време на време даваме два-три и повече пъти пари за нещо, което действително има по-ниска себестойност.

5. Мастило за принтера
Колко пъти ще си купите принтер и какъв брой пъти мастило? Това е промишленост, в която се печели от спомагателните съставни елементи.

6. Алкохол и цигари
С нездравословните привички в доста страни битката върви с цялостна мощ, в други – не тъкмо.

7. „ Полезна “ храна
Някои от продуктите, които се оферират на пазара като здравословна опция, не са по-полезни от един плод, да вземем за пример.

8. Печатни книги
Много хора обичат класическия формат на книгата. Те на драго сърце я разлистват. Тогава долавят присъщия й мирис. За това наслаждение обаче заплащат повече, в сравнение с за електронна версия.

9. Цветя
Цените на букетите зависят освен от съответните цветя. В тях влиза трудът на флориста, наемът на помещението и така нататък

10. Сол
Солта, отсъствието на която ще скапе усета на всяко изтънчено ядене, съставлява натриев хлорид. Търговската полза от солта не е кой знае какъв брой.

Тя коства прекомерно малко. Поради това по лавиците на магазините ще видите разнообразни комбинации от сол с добавки. Те към този момент се оферират на в пъти по-висока цена.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР