Цените на над 200 клинични пътеки ще бъдат завишени средно

...
Цените на над 200 клинични пътеки ще бъдат завишени средно
Коментари Харесай

Крути мерки: Вдигат цените на над 200 клинични пътеки

Цените на над 200 клинични пътеки ще бъдат повишени приблизително с към 14 %. В същото време ще се понижи с към 7 на 100 лимитът за банкет в болница.

Мерките са опит да се пресече източването на НЗОК през ненужни хоспитализации и да се насочат средства към лекуването на болните. Това планува Националният рамков контракт, който касата и Лекарският съюз би трябвало да подпишат.

Документът бе в детайли обсъден от БЛС. Съсловната организация даде мандат на своето управление да подпише новия контракт.

Текстовете, свързани с медикаментите за хронично заболели, които касата поема, и против които БЛС стачкува, отпаднаха. Така нещата остават в досегашния си тип и на пациентите няма да им се постанова да заплащат избрани лекарства от джоба си.

Стана ясно, че противоречивите текстове в действителност били неточност на равнище работна група. Това изясни ръководителят на БЛС доктор Иван Маджаров.

Той получил уверението на шефа на надзора на касата Жени Начева, че няма да се ограничи броят на изписваните и плащани от НЗОК медикаменти за хронични болести. По думите на доктор Маджаров, новият рамков контракт е по-добър и заслужава да се поддържа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР