Цените на на роуминга между България и Македония намаляват. Това

...
Цените на на роуминга между България и Македония намаляват. Това
Коментари Харесай

Официално: Падат цените на роуминга между България и Македония

Цените на на роуминга сред България и Македония понижават. Това става допустимо откакто Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията на България и Министерството на осведомителното общество и администрацията на Македония подписаха Меморандум за съгласие. Споразумението бе подписано от министър Ивайло Московски и неговия македонски сътрудник Дамян Манчевски в наличието на министър председателите Бойко Борисов и Зоран Заев. Споразумението бе подписано от министър Ивайло Московски и неговия македонски сътрудник Дамян Манчевски в наличието на министър председателите Бойко Борисов и Зоран Заев.

Документът планува страните да насърчат мобилните оператори за постигането на съответни съглашения между тях, които да доведат до трайното понижаване на интернационалните цени на роуминг услугите.

Цените на мобилните диалози сред България и Македония са едни от най-високите в Европа. Те са сред 2.99 лева и 6.99 лева на минута и към 25 лева на мегабайт. Подписването на тази междуправителствена конвенция е израз на политическата воля, с която ще изпратим ясно обръщение, че интеграцията на Западните Балкани е от изключителна значимост за приобщаването им към Европейски Съюз, съобщи министър Московски. Това ще стимулира телеком операторите да сключат съглашения за действително понижение на цените за диалози в роуминг и за прилагане на интернет, добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР