Цените на криптовалутите продължават да вървят надолу, като петъкът започва

...
Цените на криптовалутите продължават да вървят надолу, като петъкът започва
Коментари Харесай

Биткойнът стигна най-ниското си ниво от 2017 г. насам

Цените на криптовалутите не престават да вървят надолу, като петъкът стартира с нова порция загуби за тях, откакто американската Комисия за скъпите бумаги и фондовите тържища разруши очакванията на вложителите, че преди края на годината ще се появи борсово търгуван биткойн фонд, написа investor.bg.

Минути преди 9 ч. българско време цената на най-голямата криптовалута - биткойн, се срина с близо 12% до 3354,11 $, спадайки под прага от 3400 $. Биткойнът доближи и най-ниската си стойност от септември 2017 година насам, излиза наяве от данни на Bloomberg.

Широкият измерител Bloomberg Galaxy Crypto Index потъна с 10%, откакто някои други конкурентни валути като етер, лайткойн и рипъл също поевтиняха. Спадовете при тях са надлежно с 16,5%, 14% и 10%.

Комисия за скъпите бумаги и фондовите тържища би трябвало да вземе решение до 27 февруари за това дали да утвърди борсово търгуван фонд на финтех компанията SolidX Partners Inc. и компанията за ръководство на активи Van Eck Associates Corp.

Решение по предлагането трябваше да бъде взето от комисията през декември, откакто преди този момент беше отлагано на няколко пъти. Поредното закъснение е нов удар за промишлеността, където цените спадат от началото на годината. Основна спънка е неналичието на по-широкото приемане от страна на институциите, както и продължаващите терзания на вложителите за сигурността и регулациите на пазара.

Спрямо най-високото си равнище в края на предходната година цената на биткойна е изгубила към този момент над 80%. Само през ноември поевтиняването бе в размер на близо 40%. Валутата се търгува с 50% под 200-дневната си междинна цена, което е най-голямо намаляване от януари 2015 година насам по данни на Bloomberg.



„ Настроенията на пазара са в действителност неприятни, всяка една неприятна вест има все по-значителен резултат “, показва Тимъти Там, съосновател и основен изпълнителен шеф на изследователската компания за криптовалути CoinFi.

Криптовалутите са изтрили съвсем 730 милиарда $ от пазарната си капитализация от началото на годината, демонстрират калкулации на CoinMarketCap.com. В момента общата пазарна капитализация на криптовалутите е в размер на 110,6 милиарда $, едвам част от 813-те милиарда $ при започване на годината.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР