Цените на кафето, както за фючърсите на арабика, така и

...
Цените на кафето, както за фючърсите на арабика, така и
Коментари Харесай

Цените на кафето ще се покачат до края на 2020-а, въпреки по-големия излишък

Цените на кафето, както за фючърсите на арабика, по този начин и за робуста, се повишават леко до края на 2020 година от настоящите стойности, макар цялостната панорама за по-голям остатък през сезон 2020-21, анкета на Reuters, извършена с девет търговци и анализатори.

Прогнозите са фючърсите на Арабика в края на годината да са 1,20 $ за лира, до момента в който фючърсите на робуста се виждат на 1390 $ на звук в края на декември, с 3,42% спрямо предходната седмица.

" Сега са предизвикателни времена за доста артикули ", сподели стратегът Стивън Плат, като се базира на въздействието на стимулиращите политики от едната страна и въздействието на търсенето, породено от пандемията на ковид от друга.

" Вирусът евентуално е съдействал за потреблението на кафе с по-ниско качество при основни консуматори, в това число Бразилия, до момента в който спадът в институционалните продажби на индустриализираните консуматори отчасти се компенсира от по-голямото ползване в у дома ", сподели той.

Експертите виждат, че световният остатък от кафе нараства най-много заради по-голямото предложение на арабика на фона на по-слабото търсене на висококачествения вид. Кафенета по света, които останаха затворени с месеци, най-често употребяват арабика.

Европейски брокер вижда, че валутите играят роля в ценообразуването,смятайки, че бразилският реал е достигнал дъно по време на пандемията и би трябвало да се възвърне, което би лимитирало бъдещите продажби на кафе от №1 производител в света.
 Как производителите на кафе могат да завоюват от рецесията?
Как производителите на кафе могат да завоюват от рецесията?

От 2016 година цените са спаднали с 30%. Сега още веднъж се повишават

Търговците и анализаторите виждат увеличена консумация на кафе робуста заради по-голямото търсене в супермаркетите. Популярните търговски марки нормално имат по-високо наличие на робуста в сместа. Разтворимото кафе също се създава съвсем напълно с този вид.

Сред най-големите производители в Бразилия се следи годишна продукция от 68 милиона торби през 2020-21 година, до момента в който във Виетнам се следят 29,2 милиона торби.
 Пандемията повиши цената на кафето с 15%
Пандемията повиши цената на кафето с 15%

Търсенето от страна на потребителите не намалява
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР