Цените на жилищата в Манхатън имат спад през април с

...
Цените на жилищата в Манхатън имат спад през април с
Коментари Харесай

Цените на жилищата в Манхатън с най-висок спад от 9 години

Цените на жилищата в Манхатън имат спад през април с оптималната ставка от съвсем 10 години, което е довело до доста нарастване на търсенето в тази област на Ню Йорк. Индексът на цените на жилищата, изчислен от портал StreetEasy, е намалял с 5.2% през април спрямо миналата година, достигайки стойност от 1.11 млн. $. Спадът е най-остър от април 2010 година, до момента в който показателят е най-нисък от май 2015 година.

Благодарение на тези резултати, търсенето на жилищни парцели в Манхатън се е нараснало доста. Броят на договорите за закупуване на жилища през април възлиза на 1.193 хиляди, трансформирайки се в най-много на месечна база от април 2015 година, съгласно данни на StreetEasy.

Експерти смятат тези данни като показателни, че продажбите на недвижими парцели в Манхатън стартират да се възвръщат след спадовете, които имаха през цялата година. "Продавачите най-сетне започнаха да осъзнават, че ценовите им упования са нереалистични ", разяснява основният икономист на StreetEasy Грант Лонг. Според него, хората, продаващи парцели са почнали да понижават цените до равнище, което е привлекателно и преференциално за купувачите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР