Цените на имотите ще паднат поне с 10 процента до

Цените на имотите ще паднат поне с 10 процента до ...

Предстои ли спад в цените на имотите?.

Цените на имотите ще паднат поне с 10 процента до 2 месеца, прогнозират заетите в бранша.

В момента масово намаляват сделките на тези, които купуват жилища с ипотечни кредити. "Хората се страхуват, че няма да могат да погасяват вноските си и се отказват да купуват", обясни експерт. Не се отказват от сделка предимно тези, които купуват със собствени средства.

В същото време, хората с по 2 или повече апартамента ги обявяват панически за продажба и са склонни да намаляват цената, особено на големите апартаменти.

Например просторен апартамент, който преди е бил обявен за 230 000 евро, сега е с намалена цена от цели 15 000 евро, обясняват специалистите.

Мнозина се отказват да внасят и задължителните депозити по предварителните договори, като отсрочват тази стъпка за след 3-4 месеца, докогато всички се надяват, че ще излезем от критичната ситуация.

Хората, които все пак вече са платили 10 процента предварително, не се отказват, защото вече са дали пари, обяснява спецът по недвижими имоти.

"Браншът все пак продължава да крепи ситуацията, сделки има, нямаме опасения, че извънредната ситуация ще го постави на колене", твърди брокерът.

Според други експерти в бранша, ако разполагате с по-голяма сума, следващите два месеца е времето, когато можете да купите добър имот на по-ниска цена, допълват от "Лупа.бг".

Източник: varna24.bg