Цените на имотите ще паднат поне с 10 процента до

...
Цените на имотите ще паднат поне с 10 процента до
Коментари Харесай

Предстои ли спад в цените на имотите?

 Цените на парцелите ще паднат най-малко с 10 % до 2 месеца, предвиждат заетите в сектора.

В момента всеобщо понижават покупко-продажбите на тези, които купуват жилища с ипотечни заеми. " Хората се опасяват, че няма да могат да погасяват вноските си и се отхвърлят да купуват ", изясни специалист. Не се отхвърлят от договорка най-вече тези, които купуват със лични средства.

В същото време, хората с по 2 или повече жилището ги афишират под паника за продажба и са склонни да понижават цената, изключително на огромните жилища.

Например необятен апартамент, който преди е бил разгласен за 230 000 евро, в този момент е с понижена цена от цели 15 000 евро, изясняват експертите.

Мнозина се отхвърлят да внасят и наложителните депозити по предварителните контракти, като отсрочват тази стъпка за след 3-4 месеца, докато всички се надяват, че ще излезем от сериозната обстановка.

Хората, които въпреки всичко към този момент са платили 10 % авансово, не се отхвърлят, тъй като към този момент са дали пари, изяснява спецът по недвижими парцели.

" Браншът въпреки всичко продължава да крепи обстановката, покупко-продажби има, нямаме опасения, че изключителната обстановка ще го сложи на колене ", твърди брокерът.

Според други специалисти в сектора, в случай че разполагате с по-голяма сума, идващите два месеца е времето, когато можете да купите добър парцел на по-ниска цена, допълват от " Лупа.бг ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР