Цените на храните ще скочат с 10% през следващите два

...
Цените на храните ще скочат с 10% през следващите два
Коментари Харесай

Гръцки милиардер прогнозира 10% ръст в цените на храните в следващите два месеца

Цените на храните ще скочат с 10% през идващите два месеца. Това предвижда гръцкият милиардер и притежател на верига супермаркети Gristede в Съединени американски щати Джон Кациматидис, написа Business Insider.

Кациматидис е притежател и основен изпълнителен шеф и на компанията за недвижими парцели Red Apple Group и основен изпълнителен шеф на петролната рафинерия United Refining Company. Той има вестник Hellenic Times и самолетни компании, които отдават първокласни самолети чартърен.

По думите му цените на храните " се повишават по-бързо, в сравнение с се очакваше. Може да забележим растеж от над 10% през идващите два месеца ", сподели той. Кациматидис не посочи какъв брой каква част от повишаването ще бъде " трансферирано " на потребителите.

Сред факторите за покачващите се цени са спадът в производството, породен от дефицит на служащи, проблеми във веригата на доставки, както и възходящото потребителско търсене.

Според милиардера огромни марки като Pepsi, Coca-Cola и други ще продават единствено главните си артикули, ще спрат промоциите и ще покачат цените.

И финансовият шеф на PepsiCo Хю Джонстън неотдавна съобщи, че чака нарастване на цените на напитките и някои хранителни артикули, които създава компанията през първото тримесечие на 2022 година " Това е действителността и за нас и за останалите ", добави той, представен от CNBC.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР