Цените на хотелите по родното Черноморие падат почти наполовина през

...
Цените на хотелите по родното Черноморие падат почти наполовина през
Коментари Харесай

Цените на хотелите по Черноморието падат наполовина през септември

Цените на хотелите по родното Черноморие падат съвсем на половина през септември, цените от Приморско до Слънчев бряг пониженията са фрапантни.

Стигат до 40%, а при персонални преговори за по-голям брой нощувки, хотелиерите оферират и спомагателни отстъпки, оповестява bTV.

Хотелите с 4 и 5 звезди олинклузив, в случай че в пика на сезона юли и август цената е била 130 – 140 лв. на човек, в този момент е 70 – 80 лв. на човек. Седмична отмора за двама вместо 1820 лв., в този момент излиза 980 лв..

В Приморско разчитат повече на български туристи през септември. В курортите е умерено - както по заведенията, по този начин и на плажа.

В най-големия курортен комплекс " Слънчев бряг " имат доста гъвкава политика на цените, там ги смъкват поетапно.

" Септември месец попада в промеждутъчен и в невисок сезон, цените падат с 20 и над 30%. Опасяваме се, че туристи няма да има, тъй като стопират чартърните стратегии “, съобщи Пламен Копчев, хотелиер и ръководител на УС " Съюза на притежателите в " Слънчев бряг “.

Резервациите понижават и някои хотели към този момент затварят, само че други ще продължат да работят до 5-6 октомври.

" При нас е сега на ултра олинклузив изхранване и сега сме на 80 лв. на човек, което е доста задоволително. Вкъщи да си стоиш, ще похарчиш повече пари ", изясни Румен Мончев, който е хотелиер в " Слънчев бряг “.

Тежък сезон регистрират по морето и доста къс. " Изкарахме един безусловно вманиачен сезон. Имаме доходи с към 20% повече от предишните години и към 40% инфлация ", споделя Мончев.

Идеята за удължение на сезона и тази година няма да се случи, само че пък септември може да бъде баснословен за летовниците, които решат да го изберат. Цяло лято Черно море е събирало слънчева сила и през септември водата е постоянно топла. Освен това може да трупате безоблачен загар без заплаха да изгорите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР