Цените на горивата няма да спаднат, докато продължава конфликтът в

...
Цените на горивата няма да спаднат, докато продължава конфликтът в
Коментари Харесай

Депутат от ДБ:Цените на горивата няма да спаднат, докато продължава конфликтът в Украйна

Цените на горивата няма да спаднат, до момента в който продължава спорът в Украйна. Това сподели икономистът Георги Ганев в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

По думите му, в случай че се постави завършек на спора, бързо ще има преструктуриране и цените ще паднат надолу.

Два са факторите, които дефинират повишаването на горивата - общата инфлация в целия свят и повишаването на горивата на международните пазари. „ Смяташе, се че равнища от над 100 $ за барел са прекалено високи, само че се вижда, че от началото на войната тези равнища се поддържат. Петролните и газови доставки могат да бъдат мощно повредени поради спора. Цените ще продължат да се повишават поради неяснотата към обстановката ", сподели той.

Той разяснява още, че у нас се прави опит да се всее суматоха с цената на горивата и някой да извлече дивиденти от това. „ Кой и за какво не е ясно. Положението с горивата обаче не е като това със зърното - горивата се внасят. Проблемът е сериозен. Може да бъде решен, само че това ще има цена и логистични провокации ", изясни той.

Във връзка с проблемите към износа на зърно Георги Ганев разяснява, че няма причина тазгодишната годишна продукция у нас да не бъде естествена. „ България е една от дребното страни в Европа, която е производител и експортьор на зърно. Имаме по-малки потребности, в сравнение с е една годишна продукция. Резервът може да бъде безусловно сигурен ", счита той.

Прекомерно презапасяване обаче не е целесъобразно, добави той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР