Цените на горивата може да се повишат заради тол таксите

...
Цените на горивата може да се повишат заради тол таксите
Коментари Харесай

Прогноза: Цените на горивата може да се повишат заради тол таксите

Цените на горивата може да се покачат поради тол таксите Цените на горивата може да се покачат с 3-4 стотинки на литър поради тол таксите, предвижда ръководителят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев. Толтаксите се вкарват в средата на август тази година.
 
Министерството на районното развиване стартира диалози с превозвачите за размера на тол таксите. Какви ще бъдат те от 16 август, занапред ще стане ясно. Новата такса обаче ще докара до повишаване на горивата съгласно Живодар Терзиев.
 

" Плащането на тол таксата ще се отрази в цената на превоза на горива с 30 на 100, което, трансферирано към литър гориво, ще е сред три и четири стотинки ", изясни Терзиев.

Българската петролна и газова асоциация продължава да счита, че касовата записка при покупката на гориво, съдържаща разбивка на цената, няма да докара до изсветляване на бранша и до намаляване на цените. На този стадий е ясно, че няма доближаване на позициите на дребните и огромните компании в сектора за контрола на търговията с горива. Живодар Терзиев е безапелационен, че закон за горивата би трябвало да има, в който да бъде въведен регистрационен режим.

" Глобата за некачествено гориво варира сред 10 и 50 хиляди лв.. Ако една бензиностанция няма банкова гаранция в размер санкцията, която може да понесе за некачествено гориво, то защо друго да има ", запита Терзиев.-->

Утре министърът на стопанската система Емил Караниколов събира търговците на горива , с цел да обсъдят промени в закона за горивата и наредбата към него.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР