Цените на газта в Европа са близо два пъти по-ниски.

...
Цените на газта в Европа са близо два пъти по-ниски.
Коментари Харесай

Илиян Василев: Цените на газта в Европа са близо два пъти по-ниски

Цените на газта в Европа са близо два пъти по-ниски. Това сподели за предаването „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ Илиян Василев, някогашен дипломат на България в Русия. Той изясни, че управлението на Булгаргаз се държи като филиал на съветския енергиен колос, тъй като не е договорило по-ниски цени на синьото гориво. Според него цената на природния газ, който ще влиза от Турция в  България, ще бъде едвам с 1,8% по-ниска, а не с 5 “, както настояват от сдружението.
„ Докато в целият свят и в Европа пазара е пренаситен - цените падат. У нас цената е 22? на мегават час, а сега на тържищата е към 12? - 12,5?. Какво излиза? Ние от самото начало се занимаваме със суетата на политиците, които желаят да сме на газовата карта на Европа, до момента в който най-предметния интерес на българина, да получава на ниска цена газ, е оставен на назад във времето “, акцентира някогашният ни дипломат в Русия.
Илиян Василев сподели още, че „ Газпром “ има доста малко контрактувани продажби, а цената на продавания от него газ е доста висока. Той добави, че Турция получава на ниска цена газ от Азербайджан, както и полутечен природен газ. Василев посочи, че в съседката ни се намират огромни количества съветски газ, който може да се окаже излишен и акцентира, че заради тази причина турските компании към момента не са закупили газ от новите тръби.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР