Цените на газа в Европа, които се повишиха рязко миналата

...
Цените на газа в Европа, които се повишиха рязко миналата
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Цените на газа паднаха, защото бяхме единни и се диверсифицирахме от Русия

Цените на газа в Европа, които се покачиха внезапно предходната година, откакто Русия редуцира доставките. Те обаче започнаха да спадат, когато Европейски Съюз и съдружниците му започнаха взаимни дейности, с цел да подобрят обстановката. Това съобщи през днешния ден председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

„ В момента, в който действахме единно, с цел да се диверсифицираме от Русия, цените спаднаха “, сподели тя.

Урсула фон дер Лайен е на посещаване на газова платформа в Северно море дружно с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Те ще обсъдят отбраната на инфраструктурата и доставките на газа за Европа с премиера на Норвегия Юнас Гар Стьоре и основния изпълнителен шеф на „ Екуинор “ (Еquinor) Андерс Опедал, заяви държавната пресслужба, представена от „ Ю Ес нюз “.

Платформата „ Трол Ей “ (Troll A) извлича газ от най-голямото газово находище в Норвегия. След спада в потоците съветски газ предходната година, тя се трансформира в най-големия снабдител на газ за Европейски Съюз.

Сигурността на норвежките петролни съоръжения бе нараснала след детонациите в тръбопроводите „ Северен поток “ на 26 септември в, като съдружниците от НАТО предоставиха военна поддръжка.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР