Цените на енергията, ситуацията с пандемията от Covid-19 и миграцията

...
Цените на енергията, ситуацията с пандемията от Covid-19 и миграцията
Коментари Харесай

Евролидерите обсъждат цените на енергията, Covid-19 и миграцията

Цените на силата, обстановката с пандемията от Covid-19 и миграцията са измежду тематиките, които европейските водачи ще обсъдят на съвещанието си през днешния ден и на следващия ден в Брюксел. България ще бъде показана от президента Румен Радев.

В поканата до водачите, ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел акцентира, че срещата на върха ще стартира с спор за скока на енергийните цени, който е огромно предизвикателство за възобновяване след пандемията и визира съществено жителите и бизнеса.

На базата на скорошното предложение на Европейската комисия, ръководителите ще прегледат опциите за деяние на равнище Европейски съюз и страни членки, както в кратковременен проект за най-засегнатите, по този начин и в средносрочен и дълготраен проект. Мишел акцентира, че пандемията още не е завършила и цифрите на инфектираните с Covid-19 нарастват в някои страни от Общността.

В тази връзка той добавя, че има какво още да се направи по повод съмнението към имунизациите и свързаната с тях дезинформация. Срещата на върха за климата също ще бъде на дневен ред. Утре водачите ще разискват миграцията и цифровата промяна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР