Цените на електронните винетки, които ще влязат в сила от

...
Цените на електронните винетки, които ще влязат в сила от
Коментари Харесай

Важно за цените на електронните винетки, ето какво решиха

Цените на електронните винетки, които ще влязат в действие от 1 януари 2019 година, няма да се трансформират. Това съобщи Радослав Николов, консултант на министъра на районното развиване и благоустройството, по тол системата. Той посочи, че от 16 август следващата година ще бъде въведена тол такса за тежкотоварните коли с тегло над 3,5 т. Те ще бъдат таксувани на база изминато разстояние.

Тол системата ще работи с автоматизирани контролери - камери, които ще бъдат както закрепени, по този начин и внедрени в контролни коли. По този метод във всеки един миг ще може да се види дали водачът е безупречен на пътя.

Въвеждането на тол таксуването е за да се съберат повече пари, които ще се влагат в подобряването на пътната инфраструктура - както за поправки, по този начин и за създаване на нова инфраструктура и въвеждане на ограничения за пътна сигурност.

България ще вкара последно потомство система, при което няма да се постанова да се понижава скоростта или стопира на пунктове за заплащане на пътна такса, а камерите автоматизирано ще засичат данните на преминаващия автомобил.

Ние желаеме да се възползваме от положителното географско състояние на България и ще събираме такси и от задграничния трафик, по тази причина и таксите ще бъдат едни и същи за всеки автомобил, преминаващ през българска територия - задграничен или не. Това е справедливият модел - който амортизира повече пътя, ще заплаща повече, разяснява още Радослав Николов.

500 терминала приказват на 8 езика

Новите електронни винетки ще могат да се купуват от 500 терминала, а системата бе тествана преди дни. Машините са ситуирани по главните пътни направление в страната, както и на граничните пунктове. Целта е водачите да бъдат оптимално улеснени. Машините могат да работят на 8 езика, а единственото, което се изисква за закупуването на електронната винетка, е номер на автомобила и период за прилагане. Винетките ще могат да се закупуват и от уебпортал, както и от мобилно приложение, което сега се създава. Остава класическата форма на продажба на винетки - от офисите на разпространителската мрежа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР